lauantai 12. toukokuuta 2012

Koko kehon huoltoa...

....hiukan erilaisin keinoin.

"Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia perustuu ikivanhaan hoitomuotoon ja se kehittyy jatkuvasti hoidoista saatujen havaintojen sekä kokemusten myötä. Sen avulla voidaan hoitaa tai ennaltaehkäistä erilaisia häiriö- ja sairaustiloja ja tehdä analyysi terveydentilasta. Hoito tasapainottaa ja elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja. Refleksologia on käsin tehtävää hoitoa, jossa sormin tai vyöhykepuikon avulla stimuloidaan kehossa olevia heijastealueita esim. jalkateristä, sääristä, korvista, käsistä."yllä oleva lainaus täältä.

Olen käynyt koko kehon vyöhyketerapiassa noin kaksi vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti.
Ennen tätä kokemusta olen saanut avun niska-hartia särkyihin jo 17-vuotiaasta saakka perinteisestä vyöhyketerapiasta.

Koko kehon vyöhyketerapia rentouttaa todella kokonaisvaltaisesti, hoitavuuden lisäksi.
Taitava hoitaja osaa lukea kehon viestejä ja taitava asiakas osaa kääntää viestit ymmärrettävään muotoon, soveltaen omiin tuntemuksiin.
Itselläni sattui olemaan erityisen taitava osaaja.
Ensimmäisellä käynnillläni hän paineli kilpirauhasen pisteitäni ja hämmästeli niiden pisteitä ympäri kehoa. Ja kyseli onko minulla ollut minkäänlaisia oireita.
En ollut edes kuullut mitään koko kilpirauhasen vaikutuksesta esim. aineenvaihduntaan, kouluaikana ehkä, mutta onnistuneesti unohtanut kaiken.

Hän alkasi luettelemaan oireita, ja aika moni natsasi omiin tuntemuksiini. Muutaman kerran kun olin käynyt käsittelyissä hoitaja patisti minua verikokeisiin.
Ja niissä paljastui kuinka ollakkaan kilpirauhasen vajaatoiminta.Muistuttaisin ainakin omakohtaisen kokemuksen perusteella sanomaan, jos hoitaja (missä hoitomuodossa tahansa) hieroo esim. liian hiljaa, liian kipeästi kipeää kohtaa. Sano se ääneen.
Kyllä- ammattilainen tuntee sen näpeissään, mutta parhaimman lopputulosen saat avaamalla suusi.
Hän ei tiedä makuasi, ainakaan ensimmäisellä kerralla. Hän ei tiedä kivun sitokykyäsi yms.Sain vielä korviini magneettitäpliä vaikuttamaan käsittelyn jälkeenkin.
Ja voi taivas kun yksi noista sattuu edelleenkin aivan törkeästi! Muut laantuivat päivässä.

Rentouttavaa äitienpäivää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti