lauantai 4. helmikuuta 2012

Kuulan kahva

Kuula saa kyytiä ;)
 
Kuulailussa mielestäni yksi tärkeimmistä seikoista on oikeanlaisen kuulan löytäminen. Kahvakuula-innostuksen myötä markkinoille on tullut jos jonkinlaisia kuulia: muovisia, kumilla "verhoiltuja" jne. 

Se, millainen kuula ja erityisesti kuulan kahva on, vaikuttaa tosi paljon omaan tekniikkaan ja sen kehittymiseen. Näin se vain on. 

Tässä mielestäni tärkeimmät ominaisuudet:
  1. Metalli- tai teräskuula (kisamalli). Käytössä miellyttävä! Kumilla verhoiltu kuula hankaa helposti kyynärvartta ja muovikuulan saumat tuntuvat epämiellyttävältä kädessä.
  2. Pyöreäkahvainen malli. Muodon ja leveyden on toimittava kaikissa liikkeissä. Huomioi myös, että joissain kuulamalleissa kahvan paksuus kasvaa sen mukaan mitä painavampi kuula on. Se on huono, varsinkin meille naisille. Et saa kunnon "etusormi-peukalo -otetta" kahvasta. Kolmion mallinen kahva taasen kolisee kyynärvarteen epämiellyttävästi.
Parhaimmat kuulat ovat mielestäni kisakuulia. Kaikki eripainoiset kuulat ovat ulkomitoiltaan samankokoisia ja eri painoille on määritelty omat värit (ja värithän vain tuovat energiaa treeniin!).
Lyylien kuulat.

Ennen kuulan käyttöönottoa kahvaa on hyvä hioa karheammaksi, että saat paremman otteen kuulasta.

1 kommentti: